بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/10/16 - 13:25
  • - تعداد بازدید: 39
  • - تعداد بازدیدکننده: 39
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی از تشکیل شبکه‌های نخبگانی برای اجماع پیرامون حل مسائل اولویت‌‌دار استان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی در مصاحبه ریاست بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی با خبرگزاری تسنیم از بیرجند،  دکتر ایزدخواه با اشاره به تشکیل هسته‌های مسئله‌محور فناورانه و پژوهشی تحت عنوان هسته‌های شهید احمدی روشن اظهارداشت: ویژگی این هسته‌ها این است که اساتید دانشگاه مسائل واقعی صنعت و جامعه را احصا می‌کنند و به مسائلی که مبتنی بر ظرفیت‌های استان است می‌پردازند.

وی بر اهمیت این طرح در تقویت نقش نخبگان در حل مسائل اساسی کشور تأکید کرد و گفت: خراسان جنوبی در حوزه معدن و محصولات کشاورزی مسائل اولویت‌دار دارد، بنابراین ضرورت دارد که اساتید دانشگاه، دانشجویان بااستعداد و افراد صاحب فکر روی این موضوعات متمرکز شوند. در این هسته‌ها از اساتید دانشگاه می‌خواهیم که مسائل واقعی را معرفی کنند. 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با بیان اینکه برخی از مسائل اولویت‌دار و برخی تقاضامحور هستند، افزود: مسائل تقاضامحور به مسائلی گفته می‌شود که صنعت، بنگاه‌های اقتصادی و بسیاری از شرکت‌های خصوصی استان متقاضی حل این مسائل هستند. 

ایزدخواه اظهار کرد: در این راستا قسمتی از حمایت را بنیاد ملی نخبگان برعهده‌ دارد و به دانشجویان حق‌الزحمه‌ای به مدت 9 ماه و به اساتید راهبر یک گرنت پژوهشی برای تامین وسایل پژوهشی و آموزشی اعطا می‌شود و براین اساس هسته، فعالیت خود را آغاز می‌کند. این امر یک فعالیت خوب و اثربخشی است چراکه حول یک مسئله واقعی شبکه‌ای از نخبگان تشکیل می‌شود.

وی تصریح کرد: امیدآفرینی و ایجاد انگیزه فعالیت نیز از دیگر مزیت‌های این طرح است؛ اینکه یک فرد نخبه متوجه می‌شود دانش وی برای حل یک مسئله واقعی در حال استفاده است و موضوع دیگر اینکه  فرد برای حضور در صنعت آماده می‌شود و اینگونه پس از دانش آموختگی فرد نخبه یک کار واقعی را هدایت خواهد کرد، همه اینها مزیت هستند. 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی افزود: اینها نتایجی هستند که از دل این هسته‌ها بیرون می‌آید؛ بنابراین حوزه پژوهش و ارتباط با صنعت تقویت می‌شود. در مورد حمایت‌ها و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان نیز باید گفت علاوه بر تسهیلات طرح ذکر شده، برگزیدگان جوایز بنیاد ملی نخبگان، افراد منتخب در رویدادهای مختلف، دانشجویان منتخب و دارای مقام کشوری به بنیاد ملی نخبگان معرفی و حمایت می‌شوند. 

ایزدخواه ادامه داد: این حمایت‌ها در چند سطح انجام می‌گیرد. گاهی ممکن است فرد به حمایت‌هایی برای تأمین تجهیزات پژوهشی و آموزشی نیاز دارد که به این افراد وام بلاعوض از 100 تا 300 میلیون تومان تعلق می‌گیرد. کمک به حضور در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی، کمک به اخذ فرصت مطالعاتی خارج‌ از کشور و اعطای کمک هزینه‌هایی برای ادامه فعالیت‌های پژوهشی فرد نخبه نیز از دیگر حمایت‌هاست. 

وی با اشاره به اعطای تسهیلات رفاهی برای افراد برگزیده جوایز بنیاد ملی نخبگان از جمله کمک هزینه ازدواج، کمک هزینه تولد فرزند و کمک هزینه تامین مسکن، افزود: اخیرا نیز تامین مسکن نخبگان در دستور کار بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته که امیدواریم بتوانیم با هماهنگی استانداری، شهرداری و راه و شهرسازی زمین‌هایی را فراهم کنیم تا دغدغه مسکن نخبگان حل شود. 

رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با اشاره به اجرای برنامه‌های مشترک با پارک علم و فناوری، تصریح کرد: بسیاری از رویدادهای فناورانه با مشارکت پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان استان برگزار می‌شود و هدف این است که دانشجویان نخبه و مستعد را با این رویدادها آشنا کرده و بتوانند وارد فضای نوآوری و فناوری شوند و این امر منجر به تاسیس شرکت‌های دانش بنیان خواهد شد. 

ایزدخواه افزود: بنیاد ملی نخبگان قرار است زمینه‌ساز اثرگذاری نخبگان باشد؛ به این معنا که بتوانیم با تعامل با دستگاه‌های اجرایی در سطح تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری نخبگان و افراد صاحب فکر را معرفی کنیم. 

وی  با بیان اینکه یکی دیگر از برنامه‌ها تکریم و الگوسازی مفاخر استان است که باید گفت خراسان جنوبی مهد افراد شاخص و پدران علمی است که باید نسل جوان آنان را بشناسد، اظهار کرد: در همین راستا و به مناسبت هفته پژوهش و آشنایی نخبگان با مفاخر، 21 آذرماه با حضور پروفسور بلالی مود؛ پدر علم سم‌شناسی جلسه‌ای برگزار شد تا نخبگان استان از حضور ایشان در رابطه با هویت ملی و اثرگذاری نخبگان در نظام حکمرانی بهره ببرند.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 175211
کلمات کلیدی
مدیر خراسان جنوبی
خبرنگار

مدیر خراسان جنوبی

تصاویر