بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/09/10 - 09:36
  • - تعداد بازدید: 60
  • - تعداد بازدیدکننده: 45
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مستعدین از بناهای تاریخی شهر بیرجند بازدید نمودند

تور یکروزه بیرجندگردی ویژه دانشجویان مستعد و برگزیدگان جوایز و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی، به همت بنیاد نخبگان خراسان جنوبی و به منظور ایجاد حس خودآگاهی ملی و هویت اسلامی – ایرانی، بازدیدی از مراکز سیاحتی، علمی و فرهنگی شهر بیرجند در روز چهارشنبه 7 آذرماه با حضور جمعی از اساتید راهبر و دانشجویان مستعد برگزار شد.

در این اردو مستعدین از بناهای تاریخی شهر بیرجند بازدید کردند.

یکی از بناهای تاریخی مورد بازدید عمارت و باغ اکبریه بود که این بنا در دوره قاجاریه و به دستور شوکت الملک با معماری استاد الله داد جعفری در دو طبقه ساخته شده‌است این باغ در نشست سی و پنجم یونسکو در سال ۲۰۱۱ میلادی به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

بنای تاریخی بعدی پست خانه بیرجند بود که مربوط به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است و این اثر در تاریخ ۵ تیر ۱۳۸۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این بنا در دوره قاجار کاربری نظامی داشته و مکانی برای ساخت، تعمیر، ذخیره و نگهداری اسلحه و مهمات نظامی بود. پس از آن تا سال ۱۳۶۱ برای تلگراف و حمل مرسولات پستی استفاده می‌شده‌است.

نخبگان  و مستعدان همچنین از آب انبار محسن‌زاده از سازه‌های آبی قدیمی بیرجند بازدید نمودند که زمان ساخت آن به اواسط دوره قاجار برمی‌گردد . این آب انبار در محله دم قلعه، ابتدای کوچه خواجه‌ها و کنار خانه مسکونی مرحوم احمد محسن‌زاده واقع است که به همین جهت به آن آب انبار محسن‌زاده گفته شده، ولی بانی واقف آن حاجی خان بوده است.

موزه عروسک خراسان جنوبی هم مورد توجه بازدید کنندگان قرار گرفت. این موزه در پنج بخش اصلی راه اندازی در سال 1397 افتتاح گردید. این موزه دومین موزه مربوط به عروسک و اولین مجموعه تخصصی عروسکهای بومی در کشور است که در آن عروسک ناریخی تاجمیر ثبت ملی شده است. 

در اخرین مکان تاریخی مورد بازدید نخبگان با مدرسه شوکتیه  که اولین مدرسه ایرانی به شیوه جدید و پس از مکتب‌خانه‌های سنتی است، آشنا شدند. این بنا مربوط به دوره قاجار است و به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

این ساختمان ابتدا به نام حسینیه شوکتیه توسط امیر اسماعیل خان معروف به شوکت الملک اول، در سال ۱۳۰۸ه‍.ق به‌دست استادان و معماران یزدی شروع و در سال ۱۳۱۲ه‍.ق بنای آن به پایان رسید.

مدرسه شوکتیه مهد علم و پرورش پدران علم خراسان جنوبی همچون پرفسور گنجی، پرفسور بلالی مود و پرفسور معتمدی نژاد می باشد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 174566
کلمات کلیدی
مدیر خراسان جنوبی
خبرنگار

مدیر خراسان جنوبی

تصاویر