بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/09/30 - 09:25
  • - تعداد بازدید: 751
  • - تعداد بازدیدکننده: 171
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
با همکاری بنیاد نخبگان استان و دانشگاه بیرجند برگزار شد:

نکوداشت دکتر علی محمد ولوی استاد برجسته تاریخ اسلام

مراسم تجلیل و تکریم از مقام علمی دکتر ولوی استاد تاریخ دانشگاه الزهرا تهران و موسس گروه تاریخ دانشگاه الزهرا و از موسسین انجمن تاریخ ایران در زادگاهش ودر دانشگاه بیرجند برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/valavi1.jpg

در این مراسم که با حضور جمع کثیری از اساتید، دانشجویان و دوستان دکتر ولوی برگزار گردید، دکتر محسن شاه‌رضایی مدیرکل تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان پنج هدف را در ‏برنامه‌های خود پیگیری می‌کند: گفت: هدف اول شناسایی گوهرهایی است که در شهرهای گوناگون زندگی می‌کنند که ‏برای معرفی آنها متمرکز شده ایم.


وی قدرشانسی از  بزرگان را دومین هدف این بنیاد عنوان کرد و ادامه داد: اگر ما امروز توانسته‌ایم به این زیبایی زبان ‏فارسی را صحبت کنیم باید قدردان بزرگی چون فردوسی  هستیم.


شاهرضایی الگوسازی و الگو برداری برای جوانان را هدف سوم بنیاد علمی نخبگان نامید و ادامه داد: تجمع نخبه‌ها هدف ‏چهارم این بنیاد است تا تجربه علمی  و فرهنگی آنها که به صورت شفاهی وجود دارد جمع شود و برای آینده سازان ‏الگوسازی شود. مدیرکل تکریم و الگوسازی بنیاد ملی نخبگان یادآو شد: پنجمین و آخرین هدف اینگونه مراسم زمینه ‏سازی برای حضور نخبگان در جامعه است تا جامعه، دانشگاه و جوانان از این سرمایه ها استفاده بهینه ببرند.


دکتر محمدقادر قادری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند در این مراسم ضمن تبریک  روز وحدت حوزه و دانشگاه ‏گفت: هیچ نعمتی بالاتر از این نیست قدردان و شکرگزار بزرگانی باشیم که خداوند به ما  ارزانی داشته است. وی یادآور شد: ‏این از وظایف دانشگاه است و به آن متعهد شده ایم که با  برگزاری چنین جلساتی نقش پررنگی در معرفی نخبگان در ‏جامعه داشته باشیم.دکتر قادری خاطر نشان کرد: تجلیل از شخصیت های علمی و فرهنگی یک گفتمان فرهنگ دانشگاهی است.  معاون ‏فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند تاکید کرد: نباید جایگاه علم و جایگاه عالم فراموش شود وقتی به یک شخصیت نخبه  ‏و فرزانه اهمیت داده شود در واقع جایگاه فرهنگ بالای شهر و استان را به نمایش گذاشته ایم.


دکتر احمدی زاده رئیس بنیاد نخبگان استان نیز ضمن عرض تشکر از آقای دکتر خامسان رئیس دانشگاه بیرجند و آقای دکتر قادری معاون دانشگاه و آقای دکتر خلیفه برای هماهنگی های برگزاری این مراسم گفت: هدف بنیاد نخبگان از برگزاری این گونه مراسمات الگوسازی و برند سازی و معرفی مشاهیر و تبیین آثار و روش و منش اساتید شامخ می باشد وی افزود: در زندگی استاد ولوی، دانشجویانشان در تمام دوره ها از اخلاق و آزادگی و مردانگی و جوانمردی استاد بعنوان خصوصیات ایشان یاد می کند و دانشجوپروری و عزم راسخ در اشاعه علم تاریخ و تاسیس انجمن های متعدد علمی و نشریات متعدد از اقدامات شاخص ایشان است از جمله تاسیس انجمن ایرانی تاریخ.


دکتر احمدی زاده ادامه داد: چون استاد تاریخ نگار و مورخ هستند از تاریخ درس پس دهیم و اندکی از ضرورت توجه به تاریخ در حضور دانشجویان بیان می کنم؛ می گویند ملتی که تاریخ نخواند محکوم به تکرار آن است و یا محکوم به فناست. ویل دورانت می گوید ما برای 24 ساعت اخیر خود وقت بیشتری تا مطالعه 6000 سال اخیر خود صرف می کنیم. تاریخ که از کلمه historia لاتین به معنای پرس و جو گرفته شده روشی علمی و معقول برای کسب تجربه است.


وی افزود: تاریخ یعنی آینده تغییر و تحول و تاریخ به دست افراد هدفمند و بزرگ ساخته می شود و تاریخ را رقم می زنند نه می نویسند و در قرآن نیز آمده: ان لله لا یغیرو ما بقوم حتی یغیروا ما به انفسهم.


و مردمانی بدون شناخت فرهنگ و اصالت و تاریخ گذشته خود مثل درختی بدون ریشه هستند "مارکوس گارودی". و ژنرال دوگل می گوید ملت ها به تاریخ خود زنده اند. و شیلر می گوید: تاریخ به ما می آموزد که از گذشته چه درسی برای آینده بگیریم.


احمدی زاده گفت: کشور ایران با داشتن تمدنی بزرگ و تاریخی کهن دارای مشاهیر و مفاخر بزرگ و علمایی هست که در شکل گیری سایر تمدنها نقش داشته و شناخت این تاریخ و مفاخر راه را برای آینده به ما نشان می دهد. ما چقدر از تاریخ خود مطلعیم؟ امروز در دانشگاهها دانشجویان درس تاریخ را بعنوان درس عمومی ونه مفهومی ارائه می کنند اما باید به عنوان یک درس ارزشمند و هویت ساز و براساس مفهوم آن که پرس و جو گری است آن را فرا گرفت حتی ما اساتید بیشتر به گذراندن آن نیاز داریم چقدر از تاریخ معاصر خود می دانیم از نهضت ملی شدن نفت از تاریخ مشروطه، از تاریخ جنگ تاریخ انقلاب و نهضت اسلامی هنگامیکه کتاب تاریخ شفاهی خاکهای نرم کوشک که مربوط به زندگی نامه شهید برونسی است را میخوانیم متاثر می شویم و برانگیخته می شویم و روحمان نوازش می یابد و متالم می شویم و از گذشت و ایثارآنان گریه می کنیم و عظمت مردان تارخ ساز خود را درک می کنیم.


وی افزود: تاریخ تکرار آینده است و ملتی که تاریخ خود را نداند محکوم به تکرار است تاریخ با فداکاری رشد می کند یک نسل باید برای رفاه نسل پس از خود فداکاری کند کیم وو چونگ و کمی روحیه مصمم برانگیخته از ایمان سیری ناپذیر می تواند سیر تاریخ را عوض کند "مهاتما گاندی" بعضی کشورهای جدید التاسیس به دنبال تاریخ سازی و هویت سازی برای خود هستند تا قهرمانان و اسطوره های خود را بعنوان الگو برای مردم و جهان معرفی کنند مثل جمهوری آذربایجان که نظامی گنجوی را از آن خود می داند یا ازبکستان که مدعی ابن سینا هست یا ترکیه مولوی را شاعر ترک معرفی می کند.


رئیس بنیاد نخبگان استان همچنین گفت: کشور ایران دارای مفاخر و مشاهیر و علما و اسطوره های بزرگی است که ریشه در فرهنگ غنی تاریخ کهن این سرزمین دارد که باعث شده مورخان ایران را بعنوان کشور فرهنگی علم دوست و دارای تمدن عظیم معرفی کنند. شجاعت دلاوری ایمان علم جوانمردی در فرهنگ ایرانی موج می زند بقول توماس کارلایل تاریخ سیر خود را بر زندگی مردان بزرگ بنا نموده و این مردان بزرگ در کشور ما تاریخی بزرگ را رقم زده اند که باید آن را دقیق مطالعه کرد و دانست و فرانسیس فانون می گوید نخست تاریخ سرزمین خود را بخوان سپس تاریخ دیگران را بخوان که ما با خواندن تاریخ بزرگ ایران به هویت و اصالت خود افتخار می کنیم.


دکتر احمدی زاده گفت: تاریخ خراسان جنوبی پر از مردان و زنان پرافتخار و عالم است که متاسفانه جوانان آشنا نیستند و مطالعه نمی کنند درباره آنها با این زندگی ماشینی ومتاسفانه افراد در سنین بالا علاقمند به تارخ می شوند وآن را مطالعه می کنند که آن موقع به ارزشهای بزرگان پی می برند که نقش تربیتی یا فعال اجتماعی ممکن است نداشته باشند لذا اساتید محترم جوان دانشگاه و دانشجویان باید آشنا شوند و بدانند چرا اینجا کمترین نرخ جرم و جنایت را داریم و چرا همگان فعالیت های علمی را بجای فعالیت های اقتصادی افتخار می دانند، چون اینجا سرزمین پدران علم و علمای بزرگ است و امروز یکی دیگر از عالمان را تکریم می کنیم تا راهی باشد برای معرفی بیشتر عالمان و کمک به معرفی و شناخت این منطقه فرهنگی و عالم پرور.


استاد علی محمد ولوی استاد برجسته تاریخ هم با بیان اینکه از نظر من همه جای ایران ارزش واحد دارد و همه جای ایران ‏سرای من است، افزود: به‌هرحال کودکی را در این خطه از کشور گذارنده‌ام و تعلق خاطر زیادی به آن دارم.


وی با تأکید براینکه شک ندارم خراسان جنوبی مهد تمدن است، افزود: لازم و شایسته است زبان‌شناسان و کارشناسان ‏میراث  به مطالعه و تحقیق  در تپه‌های باستانی استان بپردازند چرا که به نظر من حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.


استاد برجسته تاریخ یادآور شد: همین زبان و لهجه منطقه ذخیره ارزشمندی از فرهنگستان ادب است که به آن پرداخته ‏نشده است.


ولوی ضمن انتقاد به اینکه کارهای علمی جدی برای تاریخ و فرهنگ منطقه شرق کشور نشده است ادامه داد:‌ قصد داریم ‏بنیادی را  با همت جانانه گروه تاریخ دانشگاه بیرجند  تأسیس کنیم تا فرهنگ و زبان و اصالت  منطقه را احیا کند و در این ‏زمینه همه پژوهشگران را دعوت به همکاری می‌کنیم.


در این مراسم دکتر جمیلی همسر استاد ولوی و عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا (س) هم به جایگاه رفیع دکتر ولوی ‏پرداخت و خاطر نشان کرد: من جذب فعالیت‌های انقلابی او شدم و ازدواج ما توفیقی بود که خداوند به من داد.‏


وی تأکید کرد: شاکله زندگی و انرژی مثبت ما تحت تأثیر فضای خانوادگی و ریشه در اصالت پدر و مادر همسرم بوده است. ‏جمیلی ادامه داد: قطعا پدر همسرم ابوالفضل ولوی و مادر ایشان طیبه جلیلی با روحیه تحول آفرین و جسور به همراه ‏مدیریت مقتدر در زندگی ما نقش مؤثری داشته‌اند. ‏


دکتر غلامرضا محتشمی برزادران رئیس اسبق دانشگاه بیرجند و عضو هیأت علمی دانشگاه  فردوسی نیز ضمن برشمردن ‏سجایای اخلاقی استاد ولوی افزود: ما سال‌ها در دوران دانشگاهی هم اتاقی بوده‌ایم، اخلاق و منش بزرگ ایشان سرلوحه ‏زندگیم بوده است.


در پایان مراسم از کتاب ارج نامه استاد ولوی( مجموعه ای از مقالات دانشجویان و همکاران استاد در خصوص شخصیت ایشان) رونمایی گردید.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 142104
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم