بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/11/10 - 09:54
  • - تعداد بازدید: 1214
  • - تعداد بازدیدکننده: 207
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

اولین جلسه هم اندیشی اتاق فکر نخبگان با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد

اولین جلسه هم اندیشی اتاق فکر نخبگان با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد

~/Asset/News/News/Image/ostandar1.jpg

اولین جلسه هم اندیشی اتاق فکر نخبگان با حضور استاندار خراسان جنوبی در محل دفتر استاندار خراسان جنوبی با حضور تعدادی از مستعدان و اساتید تحت پوشش بنیاد و تعدادی از مدیران استان با هدف استفاده از ظرفیت نخبگان در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و توسعه استان در تازیخ 24/12/96 بمدت بیش از 4.5 ساعت برگزار شد.


در ابتدای جلسه دکتر احمدی زاده سرپرست بنیاد نخبگان استان ضمن خیر مقدم خدمت به استاندار و نخبگان حاضر در جلسه افزود: این جلسه به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی با استفاده از ظرفیت نخبگان برگزار شده و ابتکار اتاق فکر توسط جناب آقای دکتر مروج الشریعه صورت گرفت. ایشان در هر مسئولیتی که داشته اند تفکر استراتژیک داشته و مطابق برنامه عمل می کنند و اینکار مدل میان مدت تحقق برنامه های دولت در استان است.


وی ادامه داد: تا کنون عزم جدی برای استفاده ازظرفیت نخبگان علمی بطور فرآیندی و منظم و مستمر وجود نداشته است و راه توسعه مناطق استفاده منظم از اندیشه های نخبگان بصورت فرآیندی و برنامه ای می باشد.


وی ضرورت  تشکیل اتاق فکر را استفاده از خرد جمعی و پرهیز از روزمرگی در امور استان دانست و تصریح نمود در این اتاق اهدافی چون مشکل یابی دستگاه ها، کمک به چرخه اقتصادی استان و تحلیل موانع توسعه استان و افزایش ضریب اطمینان به موفقیت در تصمیمات مدیران و آینده نگری را دنبال می کنیم/


در ادامه دکتر خطیب مجری طرح آمایش استان ضمن تشکر از استاندار به خاطر این اقدام ضروری اعلام نمود همیشه جای خالی این اتاق فکر در تصمیات احساس می شده. وی  به تشریح طرح آمایش استان پرداخت و افزود:  از محدودیت های توسعه استان از جمله اقلیم، توزیع جمعیت، فقر زیرساخت ها، کمبود آب می توان نام برد که رویکردهای توسعه نیز باید بر اساس این محدودیت ها تهیه شود.


وی در ادامه گفت: سرمایه گزاری مردم استان بیشتر در بخش مسکن خارج استان و نظام بانکی میباشد و این موضوع نیاز به فرهنگسازی دارد زیرا که هر دو موضوع باعث خروج سرمایه از استان می شود.


دکتر خطیب در انتها به محورهای توسعه خراسان جنوبی در طرح آمایش اشاره نموده و گفت: پتانسیل استان شامل نیروی انسانی، منابع طبیعی و موقعیت جغرافیایی می باشد که با یک مدیریت علمی می توان این پتانسیل ها را به اهداف مطلوب مشخص شده در سند چشم انداز استان برسانیم و اشاره نمود اتاق فکر بهترین جا برای نظارت بر اجرا سازی این سند در استان است.


سپس دکتر هداوندی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی با اشاره به این که بزرگترین مشکل مدیریت کشور، تصمیمات آنی مدیریتی است گفت: برای این که اتاق فکر خروجی داشته باشد باید یک نظام مشخص تعریف نماییم. مدیران قدرت، اختیار و اطلاعات دارند و از طرفی قشر دانشگاهی وقت و تکنولوژی در اختیار دارند، که این دو باید در کنار یکدیگر قرار گیرند.


در ادامه گفت: در ادبیات مدیریت ما دو نوع خطا داریم، خطای ارتکاب و خطای قصور. خطای ارتکاب مربوط به کاری است که صورت گرفته در حالی نباید انجام می شود و خطای قصور مربوط به کاری است که باید می شده و انجام نشده است. هدف اصلی ما در اتاق فکر، پشتیبانی فکری و ارائه مشاوره جهت توسعه استان و آینده پژوهی می باشد.


دکتر هداوندی به بیان مزیت ها و مشکلات سرمایه گزاری استان پرداخته و ضمن تشریح ساختار پیشنهادی اتاق فکر افزود: استاندار به عنوان رئیس اتاق فکر، دبیر و جانشین استاندار در اتاق فکر، اعضای ثابت اتاق فکر و کارگروه های استانداری و سازمان مدیریت به عنوان منابع اطلاعاتی جزء ساختار اتاق فکر می باشد. فعالیت اتاق فکر 5 مرحله دارد: 1- شناسایی مسائل 2- توزیع مسائل به کارگروه ها 3- شناسایی و ارزیابی راه حل ها 4- ارجاع به مدیریت اجرایی استان و 5- تحلیل بازخوردها و باز اندیشی.


مهندس احتشام رئیس اتاق بازرگانی استان با تشکر و قدردانی از این اقدام گفت به نمایندگی از بخش خصوصی اعلام می نمایم استاندار محترم همیشه دغدغه حمایت  از بخش خصوصی را داشته اند و حضور ایشان در استان باعث انگیزه بخش خصوصی شده است. تفکر مدیریت یک برنامه را می بیند در صورتی که در برنامه ریزی مسائل مختلف درگیر هستند ولی تفکر مدیریت استراتژیک به طراحی آینده نگاه می کند. در بحث اقتصاد مقاومتی، مشکلات صنایع کوچک و متوسط مورد بررسی قرار گیرد تا انگیزه کار و تلاش بیشتر شود نه این که هر روز فشار دستگاه های دولتی به بخش خصوصی زیادتر شود.


در ادامه دکتر بخشی عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه بیرجند صحبت خود را با چرایی عدم توسعه استان شروع کرده و گفت: اقتصاد ما یک اقتصاد وابسته و فردی است و خارج از برنامه عمل می کنیم. ما در استان با بحث عدم ثبات مدیریتی مواجه هستیم، چند سال است خراسان جنوبی استان شده است و چند استاندار تعویض شده اند.


استان ما یک استان امنیتی است و با توجه به دید محافظه کارانه فضا را امنیتی کرده اند. مردم قناعت را با عدم مطالبه گری اشتباه گرفته و از مدیران مطالبه گری نمی کنند.


وی در انتها افزود: یکی از مهمترین مسائل در استان، فرهنگسازی است همه از جمله صدا و سیما، روحانیت و دانشگاهیان باید در این زمینه فعالیت کنند و روحیه مطالبه گری را در بین مردم رواج دهند.


دکتر آیتی متخصص علوم تربیتی ضمن بیان ابعاد توسعه گفت: در استان ما تعریف مشخصی از توسعه وجود ندارد و باید در این خصوص یک وحدت بخشی صورت گیرد مثلا محور توسعه گردشگری اعلام و یک عده مخالفت می کنند. فاکتور اول توسعه نیروی انسانی است، چرا استانی که سرانه بالای دانشگاهی دارد از نظر توسعه در رتبه آخر است؟ وی به جمله معاون محترم علمی و فناوری رئیس جمهور اشاره کرد و گفت استان ما با بیش از ۴۰ هزار دانشحو و ۱۰۰۰ استاد چرا باید در رده اخر توسعه باشد خروجی این همه نیروی انسانی پس چیست؟ ایشان ادامه داد دلیلش خود ما اساتید است، ما اصلا کجای کار چرخه اقتصادی استان و تولید محصول و ثروت هستیم.


در خصوص دانشگاه ها باید شورای عالی تشکیل شود تا وظایف و اهداف دانشگاه های استان را تعیین نماید که هرکس برای خودش دهها رشته و دانشجو بصورت موازی نگیرد بلکه رشته های منطبق بر نیاز منطقه دانشجو بگیرد. خراسان جنوبی می تواند اولین استانی باشد که واحد درسی توسعه به دانش آموزان و دانشجویان ارائه دهد.


دکتر اسکندری عضو هیئت علمی گروه جغرافیا به نهاد سازی در استان پرداخت و گفت اگر اقتصاد مردم نهاد توسعه در استان بوجود نیاید سرمایه در منطقه نمی ماند و مثل عسلویه می شویم که بالاترین ثروت اقتصادی داشته و بندرعباس درکنارش در فقر است.


تشکیل اتاق فکر یک اقدام توسعه ای است نهاد های ما در استان توسعه زا نیستند، نهادهای چابک انعطاف پذیرند اما نهادهای ما با قوانین دست و پا گیر نمی توانند انعطاف پذیر باشند، ما نیاز به نهادهای چایک داریم. در بحث توانمند سازی ما باید به شرکت ها و بخش خصوصی و نیمه خصوصی قدرت دهیم. قدرت انتخاب و رقابت دهیم پیشنهاد می کنم پژوهشکده گردشگری و تجارت خارجی راه بیاندازیم.


دکتر تقی پورعضو هیئت علمی گروه برق اشاره کرد مشکل اصلی ما عدم همکاری دستگاه های اجرایی می باشد و پیشنهاد می کنم این اتاق فکر یک جایگاه حقوقی داشته باشد و ملزم به همکاری باشنند.


نکته بعدی بحث پدافند غیرعامل می باشد که با توجه به استراتژیک بودن این استان، کارگروه فناوری اطلاعات و کارگروه پدافند غیرعامل به کارگروهها اضافه شود.


دکتر حکیم‌پور گروه مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد


یک واقعیت این است اگر مزیت های رقابتی در استان استفاده نشود این موقعیت از دست می رود. مزیت های گردشگری در صورتی که زیرساخت فرهنگی ما فراهم شود، بسیار پر بازده خواهد بود. امیدواریم این اتاق فکر بتواند در حوزه ارائه خدمات مشاوره بازاریابی ارائه دهد.


مهندس شهرکی مدیر کل صنعت و معدن به ساختار اتاق و تشکیل کارگروهها تاکید نمود و افزود باید مسائل در اتاق فکر خارج ازفضای مسئولین بررسی شود و طرح ها بررسی شود و خروجی گرفته شود. بخش خصوصی نیز در بخش اتاق فکر دیده شود.


 


مهندس ولی پور مدیر کل جهاد با طرح سوال که چرا بخش تعاونی که بخش مهمی است با تعویض یک مدیر به یکباره از هم می پاشد وی ارسال بعضی نطرات آنی به اتاق فکر را موحب بوروکراسی دانست اما مدلهای برنامه ریزی بلند مدت را برای اتاق فکر لازم دانست و اشاره کرد توسعه اقتصادی بدون توسعه سیاسی و فرهنگی امکان‌پذیر نمی باشد. یکی از ایراداتی که در کارهای ما وجود دارد، میخواهیم الگوهای اروپایی را ایجاد کنیم ولی باید مسائل را بومی سازی کنیم


دکتر عراقی استادگروه عمران و متخصص حمل و نقل به لزوم یک بسته جامع حمل و نقل در استان اشاره کرد و دکتر شیوا و دکتر جوانشیر متخصصان معدن به وجود کانسارهای متعدد معدنی اشاره کردند و خواستار تهیه دستگاه  آنالیز نمونه  xrfدر استان شدند.


دکتر فورگی نژاد متخصص مکانیک دانشگاه آزاد


در اتاق فکر، دانشگاه ها دیده نشده اند، با توجه به حجم بالای کار در دستگاه های اجرایی با توجه به مشغله زیاد مدیران بهتر است که اتاق فکر بتواند اولویت سازی انجام دهد


مهندس محمد زاده متخصص صنایع از دانشگاه پیام نور توجه به استارت آپها و شتاب دهنده ها را خواستار شد و بر محوریت فعالیتهای ITو ITC در استان تاکید نمود.


حسینی مشاور امر بانکی و جذب سرمایه گذاری استاندار


در اروپا ابتدا مدل های رشد برون زا مطرح شد که سرمایه پایه را رشد می داد و بعدها مدل های رشد درون زا مطرح و بعد به توسعه رنسانس منجر شد در دهه اخیر توسعه بر پایه خلاقیت مطرح شده است در بازدیدی از فنی و حرفه ای داشتم، حتی تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز در آموزش های فنی و حرفه ای حضور داشتند و باید مهارت آموزی نیز در دانشگاه های ما اضافه شود. تعاونی ها آیا کارکرد های خود را داشته و نقش خود را ایفا کرده است؟


چطور ما می توانیم به سمت الگوهای موفق شرکت های تعاونی مثل یکی از شرکتهای معروف تعاونی در اسپانیا پیش رویم و از اتاق فکر می خواهم کمک کنند.


دکتر افضلی نماینده مردم شریف نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی


در سال 84، اتاق فکر با ذوق و شوق تشکیل شد ولی به تنیجه ای نرسید بعد از 13 سال، ما جامعه داشگاهی کجا هستیم. فرانسه 2000 قانون دارد و لی ما 1200 قانون داریم. از همان ابتدا تاکید داشتیم اتاق های فکر باید غیر سیاسی باشند.


استان ما در زیر ساخت 5 مشکل دارد. باید تحقیقاتمان را کاربردی کنیم. ما مناطق بسیار محرومی داریم در این استان. ما باید از همه افکار استفاده کنیم چه چپ و چه راست.  مردم از سیاست خسته شده اند و کار می خواهند.ثروت و فقر کنار هم در نهبندان وجود دارد. ما مشکل خشکسالی داریم ما امسال 8 میلی متر باران داشتیم ما نمایندگان نیز یک نفر هستیم و به مشورت شما نیاز داریم. و باید تفکرات خود را عملی کنیم.


جناب آقای دکتر مروج الشریعه استاندار محترم:


در ادامه دکتر مروج الشریعه با تشکر از ا.رائه نظرات همه عزیزان گفت: امیدوارم با تدبیری که اندیشه می شود و زحمات بنیاد نخبگان این جلسات پایدار و منظم بوده و به مرجع تبادل فکر و تولید اندیشه تبدیل شده و راهگشای توسعه استان با در نظر همه دیدگاه ها باشد و مدیران نیز از این فضا بهره مند شودند.


واقعیت این است که مسائل مربوط به توسعه ورای مسائل سیاسی است و باید فراجناحی دیده شوند. در کشور جریانات سیاسی مختلفی وارد مدیریت شده که یا اکثریت تفکر را داشته اند و یا شریک مدیریتی تفکری شده اند ولی وقتی دلسوزانه از مسائل مدیریتی و آینده نگری سوال می شود اکثراً جوابی ندارند.


پرفسور کدینگ در سوئد می گوید زیباترین فعالیت یک تعاونی این است که اعضای تعاونی احساس شخصیت می کنند در این تعاونی به خاطر کیفیت ارائه خدمات و کالا. چرا در کشور ما وقتی که در قرآن نیز از تعاون و همکاری یاد شده است این موضوع کمرنگ و کم بازده می باشد.


مروج الشریعه ضمن اشاره به بحران آب افزود: شرق کشور از چابهار تا سرخس حدود ده هزار نفر از جمعیت کشور را داراست، حدود دو میلیون هکتار زیر کشت دارند و 11 ملیون تن محصول تولید می کنندو امنیت شرق کشور را نیز برقرار نموده اند و اگر مشکل آب این استان ها حل نشود نه تنها این منابع را از دست می دهیم بلکه با کاهش جمعیت باعث نا امنی خواهد شد. بنده این موضوع را در جلسات مختلف از جمله نشست استاندارهای استان مرزی بیان نموده ام. مقرر شده است در کوتاه مدت مسئله محور عمل نماییم و در میان مدت چارچوبه ای برای توسعه بر پایه امنیت پایدار 9 استان مرزی تهیه نماییم و این اتاق فکر بعنوان دستور کارآینده می تواند در این زمینه نقش موثری را ایفا نماید.


استاندار در ادامه افزود: یکی از معضلات بزرگ ما، مشکل فرهنگی است که در همه مردم وجود دارد. این اتاق فکر باید تولید فکر و اندیشه کند در زمینه های مختلف و در بحث های مطالبه گری نظم دهد به خواسته ها.


وی اشاره کردبدترین حالت مدیریت در کشور این است که همه تصمیمات آن به تصمیمات آنی تبدیل شود و فرصتی برای استفاده از اتاق های فکر نشود


تا وقتی که این تمرکزگرایی در شئونات کشور وجود داشته باشد نمی توان یک سیستم چابک داشت و با نامتوازن بودن منابع و نیروی انسانی نمی توان انتظار آبادانی مناطق محروم را داشت.


بیشتر شهدای نیروی انتظامی در منطقه نهبندان می باشد و بیشترین نا امنی را در این منطقه داریم ولی استاندار به عنوان مسئول اجرایی استان این اختیار را ندارد تا بتواند از کوه عظیم منابع در آن منطقه به  نفع خود مردم منطقه استفاده نماید.


وی به مهمترین فکر فکورانه اشاره و گفت فکری که در رسانه های استان باید غلبه پیدا کند، ایجاد فرهنگ وحدت در مردم است.


انشاالله این جلسات ادامه دار باشد و نگاه ما به فرصت ها، مدیران و امکانات باید طوری باشد و اتاق فکر به این فکر باشد که وقتی مدیری در استان منصوب می شود ما باید به جای سنگ اندازی و ایجاد موانع مختلف به فکر این باشیم چطور می توانیم از این منابع ومدیران بهترین بهره را ببریم.


 باید کارایی مدیران را بالا ببریم و در فکر استفاده از فرصت ها باشیم. ما باید به راز و رمز این عقب افتادگی ها را توجه نماییم و لازم نیست همیشه به صورت محافظه کاری عمل کرد و باید نظرات خود را ارائه نماییم.


بنده خوشحالم که در این جلسه حضور داشتم و امیدوارم با هم فکری، هم افزایی و تحمل هم به آبادنی استان بیاندیشیم.


تاکید می شود در کوتاه مدت مسئله محوری عمل نماییم و در میان مدت چهار چوبه ای تعریف کنیم برای ایجاد امنیت پایدار در 9 استان مرزی کشور به منظور تهیه سند توسعه ای بر پایه امنیت پایدار که این اتاق فکر می تواند در این زمینه کمک حال باشد واین موضوع دستور کار اولین جلسه سال 97 اتاق فکر باشد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 142087
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم