بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/11/16 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 332
  • - تعداد بازدیدکننده: 288
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بنیاد نخبگان یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی/ ۴۷۶ نخبه استان زیر چتر پوشش های بنیاد نخبگان

احمدی زاده گفت: تاسیس بنیاد نخبگان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و هم اکنون در خراسان جنوبی ۴۷۶ نخبه تحت پوشش حمایت های این بنیاد قرار دارند.

~/Asset/News/News/Image/1974179.jpg

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان خراسان جنوبی، سید سعیدرضا احمدی زاده رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی در گفتگو با خبرگذاری های استان، با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان به عنوان یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی مطرح است، اظهارکرد: بنیاد ملی نخبگان مرجعی برای شناسایی، جذب و حمایت مادی و معنوی از نخبگان است که با حمایت های خاص مقام معظم رهبری، توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس و به مرکزی تبدیل شد که اولویت اول آن جذب، حفظ و بکارگیری نخبگان و پشتیبانی از آنها در راستای ارتقای تولید علم، فناوری و پیشبرد توسعه فرهنگی و علمی کشور است.


وی افزود: ایده تاسیس بنیادی برای رسیدگی به مسایل گوناگون نخبگان کشور، برای نخستین برابر با رهنمودهای مدبرانه مقام معظم رهبری در دیدار ایشان با برخی از نخبگان دانشگاهی در مهرماه سال ۱۳۸۳ شکل گرفت.


وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در این دیدار؛ خطاب به مسئولین ارشد کشور فرمودند: «من در مورد خاص نخبگان این طور به نظرم می رسد که ما یک بنیاد نخبگان لازم داریم … ما باید یک بنیاد درست کنیم که زیر نظر ریاست جمهوری باشد؛ چون بهترین جا آنجاست. حتی دستگاه های وزارتی هم برای اینکار کافی نیست؛ چون اینکار فراتر از کار یک وزارتخانه است».


وی گفت: از زمان تاسیس بنیاد ملی نخبگان تاکنون، مهمترین و تنهاترین پشتوانه و حامی نخبگان هم شخص رهبر معظم انقلاب است که در هیچ زمانی نخبگان را تنها نگذاشتند. به طوری که ایشان در دیدار  ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۵ با نخبگان فرمودند: “بنده در دفاع از جامعه نخبگان و از حرکت علمی کشور تا نفس دارم ذره ای کوتاه نخواهم آمد و میدانم این حرکت، حرکت با برکتی است و ان شاء الله عاقبت به خیر است.”


وی اظهارکرد: برابر چشم انداز ترسیم شده برای بنیاد ملی نخبگان بر اساس سند چشم انداز کشور در افق ۱۴۰۴، برنامه‌ریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی نخبگان (در دو طیف مستعدان برتر و نخبه)، جذب، حفظ و به‌کارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقاء تولید علم، فناوری، هنر، ادب و فرهنگ و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه، از اهداف غایی بنیاد ملی نخبگان محسوب می‌شوند.


تاسیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی در سال ۱۳۸۹


وی با اشاره به اینکه دفاتر استانی بنیاد ملی نخبگان نیز، با هدف استفاده از ظرفیت‌های موجود و تعامل با دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط استانی در جهت تحقق و اجرای اهداف کلان بنیاد ملی نخبگان و پیاده‌سازی و اجرای برنامه‌های مصوب آن، تحت نظارت بنیاد ملی نخبگان فعالیت می‌کنند، گفت: بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی نیز به عنوان نهمین دفتر استانی بنیاد ملی نخبگان، در سوم آذرماه ۱۳۸۹ افتتاح شد.


وی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان بر اساس اقدامات تکلیفی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، با کمک سایر نهادهای کشور، تسهیلات متنوعی را برای اقشار مختلف اجتماع نخبگانی در سطوح مختلف فراهم آورده است. تسهیلات بنیاد به واسطه سوابق فعالیت­‌های نخبگانی هر فرد شامل سوابق آموزشی، پژوهشی، افتخارات و سایر فعالیت­‌های فرهنگی و اجتماعی به وی اعطا می‌شود.


وی بیان کرد: از جمله این تسهیلات و حمایت‌ها شامل جوایز تحصیلی دانشجویی به دانشجویان صاحب استعدادهای برتر و پشتیبانی از پایان‌نامه‌های دانشجویی در مقاطع تحصیلات تکمیلی، اعطای تسهیلات جهت انجام فرصت‌های مطالعاتی و کمک هزینه مقالات به مشمولین جوائز بنیاد، اعطای تسهیلات مربوط به مشمولان نظام وظیفه دانشگاهی، غیر مقیم و فناور، اعطای اعتبار پژوهشی به مخترعان و نوآوران، تسهیل استفاده از امکانات پژوهشی موجود در استان بومی نخبگان، اعطای وام خرید مسکن ویژه نخبگان در تمام سطوح، اعطای تسهیلات مربوط به سبد اشتغال نخبگان، جذب در دستگاه‌های اجرایی، اعطای کمک هزینه به مراکز جذب نخبگان، اعطای جایزه علمی شهید دکتر چمران به دوره های پسا دکتری و … است.


افزایش نخبگان تحت پوشش بنیاد از ۲۴ به ۴۷۶ نفر


وی با بیان اینکه بنیاد نخبگان خراسان جنوبی در ابتدای افتتاح در سال ۱۳۸۹، تعداد ۲۴ نخبه تحت پوشش داشت، گفت: هم اکنون تعداد نخبگان تحت پوشش این بنیاد به حدود ۴۷۶ نفر رسیده است که شامل ۶۰ نفر رتبه‌های برتر کنکور‌های سراسری و آزمون‌های جامع، ۳۰ نفر المپیاد‌های دانش آموزی و دانشجویی، ۳۰ نفر جشنواره‌های مورد حمایت بنیاد، ۶۰ نفر از برگزیدگان طرح شهید احمدی روشن،۶ نفر استادیاران جوان، ۱۱۳ نفر برگزیده جوایز تحصیلی،۶۳ نفر مخترع سطح ۳، ۵ نفر برگزیده مسابقات ملی مهارت و ۱۱۴ نفر حائز تسهیلات نظام وظیفه تخصصی هستند.


وی اظهارکرد: از جمله تسهیلات و حمایت‌های بنیاد نخبگان استان می‌توان به معرفی ۵۰ نفر به بنیاد نخبگان نیرو‌های مسلح جهت استفاده از تسهیلات انجام پروژه سربازی به جای خدمت نظام وظیفه، ۵ جایزه دانش آموختگی برتر و استادیاران جوان، ۱۱۳ جایزه تحصیلی به دانشجویان، ۳۰ جایزه دانش آموزی المپیادی برتر استان، ۸۰ فقره وام مسکن ۱۵۰۰ میلیون ریالی تصویب شده، معرفی ۳۵ طرح جهت تجاری سازی در جشنواره‌های بنیاد، معرفی بیش از ۳۰ نفر از مخترعین به پارک علم و فناوری جهت دریافت تسهیلات اشاره کرد.


وی یادآور شد: همچنین تسهیلات بنیاد نخبگان به دو دسته دانش آموختگان و دانشجویان تقسیم می شود که در تسهیلات دانشجویی می‌توان به مواردی، چون جوایز تحصیلی و طرح شهید احمدی روشن اشاره کرد. در تسهیلات دانش آموختگان هم می توان به مواردی همچون پروژه به جای خدمت سربازی، بورس تحصیلی احدی در مقطع دکترا و تسهیلات جذب در موسسات علمی و دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 142092
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم