بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/12/22 - 10:44
  • - تعداد بازدید: 55
  • - تعداد بازدیدکننده: 55
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی گفت:

توسعه زنجیره‌های ارزش استان‌ها در دستور کار دولت

دومین جلسه هیأت اندیشه ورز نخبگانی" توسعه زنجیره های ارزش راهبردی استان" با حضور پژوهشگران، متخصصین و اعضای هیأت علمی دانشگاه های استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان خراسان جنوبی، دومین جلسه هیأت اندیشه ورز نخبگانی" توسعه زنجیره های ارزش راهبردی استان" با حضور پژوهشگران، متخصصین و اعضای هیأت علمی دانشگاه های استان روز چهارشنبه 1402/12/09 در سالن جلسات دانشکده مهندسی دانشگاه بیرجند برگزار گردید.

دکتر سیدعلیرضا ذوالفقاری دبیر هیات در ابتدا ضمن عرض خوش‌آمدگویی به معرفی هیات، اهداف، نقش زنجیره‌های ارزش در توسعه دیگر کشورها پرداخت. وی گفت: به منظور ارتقای عملکرد هیات، پیشنهاداتی از قبیل برگزاری جلسات تخصصی، ایجاد کارگروه‌های تخصصی، استفاده از ظرفیت دیگر اعضای هیات علمی و نخبگان، پرهیز از موازی کاری، عمق بخشیدن به موضوعات و همه جانبه‌نگری در مقابل تنوع بخشی به موضوعات مطرح گردید. 

 دکتر محمدمهدی ایزدخواه رییس بنیاد نخبگان استان گزارشی از فرآیند شکل‌گیری هیات‌های اندیشه‌ورز در سطح کشور ارائه کرد. وی از گزارش استانداری‌های سراسر کشور در خصوص هیات‌های اندیشه‌ورز به وزارت کشور در هفته‌های گذشته خبر داد و بر تاکید دولتمردان بر توسعه زنجیره‌های ارزش استان‌ها اشاره نمود.

 مهدی ملائی نماینده سازمان صمت استان به پتانسیل‌های محیطی (انرژی ارزان، منابع طبیعی، نیروهای انسانی) و ظرفیت‌های منظقه‌ای (بازارهای کشورهای مجاور) استان خراسان جنوبی اشاره کرد. وی به تعدد موضوعات و اولویت دهی به آن‌ها برمبنای سنجش و امتیازدهی به منظور تخصصی شدن هیات تاکید کرد.

 دکتر محمدخسروی عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی بیرجند پیشنهاداتی از قبیل ایجاد نیروگاه‌های سهموی خورشیدی، برگزاری استارتاپ‌ها، تاسیس پزوهشکده تخصصی (به طور مثال ذغال سنگ) در استان اشاره کرد.

 احسان بیکی نماینده اتاق بازرگانی از ایجاد زنجیره ارزش برای دو محصول زرشک و گوهرسنگ در استان خبر داد.

 امیر انوری‌مقدم نماینده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان موازی‌کاری، اتخاذ تصمیمات آنی بدون توجه به تصمیمات کارشناسی، عدم سیاست‌گذاری در حوزه‌های مطالعاتی را از چالش‌های این حوزه برشمرد. وی پیشنهاداتی برای ایجاد زنجیره ارزش برای محصولات نساجی سنتی و چوبی استان مطرح نمود.

 دکتر ملیحه فلکی عضو هیات علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه بیرجند از گردشگری به عنوان یک پتانسیل مغفول مانده در سطح استان اشاره کرد. وی پیشنهاداتی مبنی بر فرآوری دارویی زعفران و گیاهان دارویی به علت قدرت رقابت بالا و بر برند سازی محصولات ویژه استان (مانند زرشک و زعفران) ارائه نمود.

 دکتر حمید فلقی عضو هیات علمی گروه مهندسی برق دانشگاه بیرجند از عدم ارتباط صنعت و دانشگاه و عدم استقبال از نتایج و تصمیم‌ها توسط جامعه هدف را از آفات طرح و عامل عدم توسعه و ثمردهی هیات اندیشه‌ورز دانست. وی ایجاد یک برنامه عملیاتی مشخص شامل تعیین نقطه آغاز، اهداف، راهکارها، نقطه پایان با درنظر گرفتن محدودیت‌ها (آب و انرژی) را در ابتدای کار هیات ضروری دانست.

 دکتر علی رحیمی نماینده سازمان جهادکشاورزی استان ارزش افزوده استان در بخش کشاورزی را 8/19 درصد اعلام و عدم سرمایه‌گذاری را مشکل اصلی استان در این حوزه برشمرد. وی سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ و صاحب نام، ایجاد گمرک اختصاصی، بازارسازی، بازاریابی و برندسازی را باعث تحول در حوزه کشاورزی استان دانست.

 دکتر محمدعلی بهدانی عضو هیات علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه بیرجند به سهم 100 میلیون دلاری ایران از بازار 21 میلیارد دلای زعفران در دنیا اشاره کرد. وی نکاتی در خصوص تخصصی کردن هیات اندیشه‌ورز، ایجاد زنجیره ارزش برای محصول فرش استان و راهکارهایی در خصوص تاثیر هیات بر توسعه استان بیان کرد.

 مهدیه حبیبی نماینده استانداری خراسان جنوبی، به آغاز طرح توسعه زنجیره ارزش استان از سال 1401 و تعیین دو اولویت محصول زرشک و گوهرسنگ برای استان خراسان جنوبی خبر داد. وی از مطرح شدن نتایج و خروجی‌های هیات اندیشه‌ورز در کارگروه اقتصادی استانداری و شورای برنامه‌ریزی استان خبر داد.

آقای دکتر مهدی افضلیان نخبه تحت حمایت بنیاد نخبگان، سهم پایین استان خراسان جنوبی در تولید ثروت کشور و قرارگیری در رده‌های پایین در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی اشاره و بر ایجاد وابستگی کشور به استان به عنوان راهکاری برای توسعه استان اشاره کرد. وی حوزه انرژی و نیروی انسانی را دو مزیت استان دانست و ایجاد کارگروه تخصصی انرژی ذیل این هیات اندیشه‌ورز را پیشنهاد داد.

 سعید یوسفی عضو هیات علمی گروه مهندسی معدن دانشگاه بیرجند از نبود آمار و پایگاه اطلاعاتی در خصوص بسیاری از معادن و ذخایر استان اشاره کرد. وی سخنانی در خصوص دوگانه توسعه یا استفاده در لحظه منابع استان مطرح و بر تعیین یک مشاور اقتصادی برای هیات اندیشه‌ورز تاکید نمود.

دکتر محمد کاظمی عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی بیرجند توضیحاتی در خصوص مفهوم زنجیره ارزش در تولید ثروت و جایگاه آن در سطح دنیا و کشور بیان کرد. در نهایت نیز گزارشی از روند و توسعه فرآیند زنجیره ارزش در استان ارائه کرد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 170390
کلمات کلیدی
مدیر خراسان جنوبی
خبرنگار

مدیر خراسان جنوبی

تصاویر