با امضای یک تفاهمنامه در بنیاد ملی نخبگان/
حمایت از دانشآموختگان برتر در دوره پسا دکترا افزایش یافت
با امضای تفاهمنامه همکاری میان بنیاد ملی نخبگان و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی حمایت از پژوهشگران و دانش اموختگان در دوره پسادکتری افزایش یافت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست امضاء تفاهمنامه همکاری بنیاد ملی نخبگان و و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با حضور محمود سعادت فومنی؛ قائممقام بنیاد و ایمان افتخاری؛ رئیس صندوق برگزار شد.
لزوم حمایت بیشتر از اجتماع نخبگان و پژوهشگران
در این نشست، محمود سعادتفومنی؛ قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم افزایش همکاریهای بیندستگاهی به منظور حمایت بیشتر از اجتماع نخبگان و پژوهشگران، گفت: امید است امضاء این تفاهمنامه آغاز همکاریهای بیشتر دو مجموعه در راستای حمایت از پژوهش و پژوهشگران باشد.
وی افزود: با توجه به همگرایی رسالتهای صندوق حمایت از پژوهشگران و ماموریتهای بنیاد ملی نخبگان میتوان علاوه بر حمایت از دوره پسادکتری برنامههای مشترک دیگری را تعریف و اجرا کرد.
سعادتفومنی تصریح کرد: با توجه به اینکه پژوهش همواره به نتیجه دلخواه منتج نمیشود؛ حمایت از پژوهش جزو اقدامات خطرپذیر محسوب میشود؛ به همین دلیل حمایت از پژوهشگران دوره پسادکتری یکی از وظایف خطیر در حوزه نخبگانی است.
سرآمدان و نخبگان بهترین پژوهشگران هستند
آریا الستی؛ معاون سرآمدن و نخبگان بنیاد ملی نخبگان نیز با بیان اینکه بنیاد و صندوق حمایت از پژوهشگران در هر سه بخش مسیر نخبگانی میتوانند همکاریهای مشترک تعریف کنند، گفت: فعالشدن معاونت ترویج علم در این صندوق ظرفیت خوبی را برای گسترش همکاریهای مشترک ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه سرآمدان و نخبگان بهترین پژوهشگران هستند، یادآور شد: با توجه به همگرایی رسالتهای بنیاد ملی نخبگان و صندوق حمایت از پژوهشگران، این دو مجموعه میتوانند در بخشها و حوزههای دیگر نیز زمینه همکاریهای مشترک را تعریف کنند.
اعطای تسهیلات متنوع صندوق حمایت از پژوهشگران برای حمایت از دانشآموختگان در دوره پسادکتری
در بخشی از این نشست ایمان افتخاری؛ رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران فناوریان معاونت علمی، امضاء تفاهمنامه همکاری با بنیاد ملی نخبگان را آغاز همکاریهای بعدی در حمایت بیشتر از استعدادهای برتر دانست و گفت: همراستا بودن بسیاری از رسالتها و ماموریتهای این دو مجموعه فرصت مناسبی را برای گسترش همکاریهای دو سویه برای حمایت بهتر و بیشتر از مستعدان و پژوهشگران فراهم کرده است.
وی تصریح کرد: صندوق حمایت از پژوهشگران تسهیلات متنوعی را برای حمایت از دوره پسادکتری به دانشآموختگان اعطا میکند که امید است با امضاء این تفاهمنامه، حمایتها کیفیت و تنوع بیشتری بگیرند.
جایزه شهید چمران فرصتی مناسب برای توانافزایی دانشآموختگان برتر
حسن سالاریه؛ معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان نیز در نشست امضاء تفاهمنامه همکاری بنیاد ملی نخبگان با صندوق حمایت از پژوهشگران، گفت: این تفاهمنامه با موضوعیت حمایت از پژوهشگران دوره پسادکتری به امضاء رسید.
وی با بیان اینکه یکی از رسالتها و ماموریتهای ذاتی بنیاد ملی نخبگان و صندوق حمایت از پژوهشگران، حمایت از محققان دوره پسادکتری است، افزود: بنیاد این افراد را در فضایی رقابتی و از بین بهترینها انتخاب میکند تا فرد در طول ۱۲ ماه زیر نظر یک استاد خبره و با محوریت یکی از چالشهای کشور به تحقیق و پژوهش بپردازد؛ این تسهیل در قالب جایزه شهید چمران به مستعدانبرتر دانشآموخته در دوره دکتری تعلق میگیرد.
سالاریه ادامه داد: با توجه به شرایط موجود و البته تراکم دانشآموختگانبرتر دوره دکتری، بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد در قالب مشارکت و همکاری با دیگر دستگاهها و نهادهای ذیربط و استفاده از ظرفیتهای موجود آنها، حمایت از دانشآموختگانبرتر دوره دکتری در قالب جایزه شهید چمران را با کیفیت و کمّیت بهتری ادامه دهد تا علاوه بر حمایت از مستعدانبرتر، زمینه لازم برای رفع نیازهای کشور از طریق انجام پروژههای کاربردی فراهم شود.
معاون آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: براساس تفاهمنامه همکاری میان بنیاد ملی نخبگان و صندوق حمایت از پژوهشگران، بنیاد واجدین شرایط استفاده از جایزه پسادکتری شهید چمران را به صندوق حمایت از پژوهشگران معرفی میکند تا آنان علاوه بر بهرهمندی از حمایتهای متنوع این صندوق، در طول یکسال فعالیت، یکی از نیازها و چالشهای واقعی کشور را در قالب پروپوزال تعریف کرده و با محوریت آن پژوهش خود را انجام دهند