بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/10/06 - 12:24
  • - تعداد بازدید: 85
  • - تعداد بازدیدکننده: 84
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رییس بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی:

زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی نام ایران را در عرصه‌های بین‌المللی ماندگار کرد

به مناسبت سالگرد درگذشت استاد جهادگر دکتر کاظمی اشتیانی در 14 دی ماه، مصاحبه رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با خبرگذاری ایکنا صورت پذیرفت.

محمدمهدی ایزدخواه با بیان این که زنده‌یاد دکترسعید کاظمی آشتیانی با مجاهدت‌های علمی و معنوی نام ایران را در عرصه‌های بین‌المللی ماندگار کرد، گفت: از ویژگی‌های منحصر به‌فرد ایشان این است که همزمان با موضوعات علمی با قرآن و معارف اهل‌ بیت(ع) انس و الفت داشت.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایکنا، محمد‌مهدی ایزدخواه، رییس بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی با بیان این که زنده‌یاد دکترسعید کاظمی آشتیانی از نگاه دوستانش جوان پرشوری توصیف شده است که سال‌های بعد به‌عنوان رویش مبارک انقلاب اسلامی لقب گرفت، گفت: اگر تعهد را برای ایشان یک صفت بارز در نظر بگیریم می‌توان این نقش‌آفرینی‌ را در هشت سال دفاع مقدس چه در قامت یک پزشک و یا یک رزمنده مشاهده کرد.

وی با بیان این که این دانشمند نام‌آشنا به‌طور ویژه به شهدا ارادت خاص داشت و به دیدار پدر و مادر شهدا می‌رفت، تصریح کرد: در خاطرات دیگری آمده است که ایشان همیشه به اوج قله‌ عزت و بزرگی نگاه می‌کرد و همیشه دوست داشت به قول معروف کاری کند کارستان. به چیزهایی می‌اندیشید که به ذهن خیلی از افراد برتر نمی‌رسید؛ این مجاهد خستگی‌ناپذیر با بنیان‌گذاری پژوهشکده‌ رویان، سهم عظیمی در پیشرفت علمی کشور در این زمینه ایفا کرد.

رییس بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی گفت:زنده‌یاد دکترکاظمی آشتیانی نام ایران را در عرصه‌های بین‌المللی و در زمینه‌ سلول‌های بنیادی ماندگار کرد؛ این مجاهد واقعی، جمع بسیار ارزشمند و فرهیخته‌ای از صاحب‌نظران و نام‌آوران رشته‌های مربوط را نیز گرد آورده بود و به معنای واقعی یک هیئت اندیشه‌ورز نخبگانی با محوریت سلول‌های بنیادی تشکیل داد که همچنان این درخت تنومند در حال ثمردهی و حرکت در مرزهای علم و دانش است.

وی با بیان این که زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی در تاریخ مجاهدت‌های علمی و معنوی ایران ماندگار شد، تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های منحصر به‌فرد ایشان این است که همزمان با موضوعات علمی با قرآن کریم و معارف اهل‌ بیت(ع) نیز انس و الفت داشت. در ادبیات و سخنوری نیز برجسته بود که با تشکیل جهاد علوم پزشکی ایران، مسئولیت بخش تحقیقات بر عهده‌ زنده‌یاد دکترکاظمی آشتیانی قرار گرفت و این ابتدای مسیر رویش رویان و سایر برنامه‌های ایشان بود.

رییس بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی بیان کرد: اساتید و نخبگان جامعه باید جوانان مستعد این کشور را با شخصیت‌های برجسته‌ای همچون زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی آشنا کنند، لذا یکی از اهداف برنامه‌های بیناد ملی نخبگان تکریم و الگوسازی سرآمدان و مفاخر کشور است که تکریم شأن و منزلت شخصیت‌های سرآمد در جامعه نخبگانی ترویج و ابعاد مختلف زندگی یک نخبه بررسی و معرفی شود.

وی با بیان این که بنیاد ملی نخبگان هر ساله به‌منظور ارتقای توانمندی‌ها و توسعه فعالیت‌های استادیاران جوان دانشگاه‌ها و مؤسسه­‌های‌ علمی کشور به حل مسائل کشور که تسهیلاتی را به حائزان شرایط اعطا می‌کند، گفت: این جایزه به نام جایزه «دکتر کاظمی آشتیانی» ثبت شده که بنیاد ملی نخبگان با توجه به مأموریت‌های خود ذیل «سند راهبردی کشور در امور نخبگان»، ایستگاه‌های مسیر نخبگی را شناسایی و با کمک نهادهای مرتبط برای پشتیبانی از مشمولان هر ایستگاه برنامه‌ریزی کرده است.

ایزدخواه تصریح کرد: رویکرد بنیاد ملی نخبگان شناسایی «اجتماعات نخبگانی» از طریق رصد رفتار و فعالیت‌های نخبگانی آنان در تمامی حوزه‌ها اعم از علم، فناوری، فرهنگ، نوآوری، قرآن، هنر، ادب و توسعه فعالیت‌های نخبگانی آنان با همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود است.

رییس بنیاد نخبگان استان خراسان‌جنوبی اظهار کرد: پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی خردادماه ۱۳۷۰ با مدیریت زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی رسماً فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون هزاران زوج نابارور با بهره‌مندی از خدمات این مرکز پیشرفته درمان ناباروری صاحب فرزند شده‌اند. ایشان در همین دهه و همزمان با مدیریت جهاددانشگاهی علوم پزشکی ایران و پژوهشکده رویان در دانشگاه تربیت مدرس به ادامه تحصیل در رشته علوم تشریح با گرایش جنین‌شناسی پرداخت و در سال ۱۳۷۶ با رتبه ممتاز موفق به اخذ درجه دکتری شد.

ایزدخواه با بیان این که شخصیت و عملکرد دکتر کاظمی آشتیانی در بیانات رهبری معظم انقلاب «الگوی جهاد علمی» توصیف شده است، تصریح‌ کرد: رهبر معظم انقلاب در بازدید از پژوهشکده‌ رویان، این مجموعه را الگویی موفق و حاصل ترکیب سه عنصر مهم و اساسی علم، ایمان و تلاش معرفی کردند. وجوه و ابعاد الگوبخش زنده‌یاد کاظمی آشتیانی را می‌توان به‌عنوان مدلی عینی و عملیاتی برای حرکت امروز بخش‌های مختلف کشور و به‌خصوص جامعه‌ علمی و نخبگانی در نظر گرفت.

وی با اشاره به این که تأکید بر عنصر ایمان و روحیه‌ جهادی در بیانات رهبری برای مجموعه‌ رویان و دکترکاظمی آشتیانی مشهود است، به‌طوری که تکثیر و انجماد سلول‌های بنیادی را به‌عنوان کار عظیم علمی خطاب فرمودند، یادآور شد: الگوی مدیریتی و جهاد علمی زنده‌یاد دکتر کاظمی آشتیانی امروز برای دانش‌آموزان، دانشجویان و اساتید باید تبیین و پیاده‌سازی شود، لذا اساتید می‌توانند در تربیت نسلی مسئولیت‌پذیر، متعد و متخصص برای خدمت به کشور و اعتلای میهن نقش‌آفرین باشند.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 168950
کلمات کلیدی
مدیر خراسان جنوبی
خبرنگار

مدیر خراسان جنوبی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید