بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/12/08 - 11:12
  • - تعداد بازدید: 63
  • - تعداد بازدیدکننده: 61
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

طرح ملی گفت و گوی نخبگان با تشکیل سه هیئت اندیشه ورز نخبگانی استان خراسان جنوبی

دکتر محمدمهدی ایزدخواه، رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی در خصوص تشکیل 3 هیات اندیشه ورز نخبگانی با خبرنگار روزنامه آوای خراسان جنوبی گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی، طی گفتگو دکتر محمدمهدی ایزدخواه، رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی با خبرنگار روزنامه آوای خراسان جنوبی در خصوص تشکیل هیات های اندیشه ورز بیان داشت: یکی از اقدمات ملی در سند راهبردی کشور در امور نخبگان «گسترش تعامل سطوح مختلف حاکمیتی برای مشارکت اجتماعات نخبگانی در امور مسئله شناسی، آینده نگاری، تصمیم سازی و برنامه ریزی در  دستگاه های اجرایی» بیان شده است. بنیاد ملی نخبگان در جهت تحقق این اهداف و همچنین «حمایت از نظرات نهادها و اجتماعات نخبگانی به منظور ایجاد حس تعهد، دلبستگی و مسئولیت پذیری نسبت به رفع چالش ها» زمینه تشکیل و توسعه هیئت های اندیشه ورزی نخبگانی با عنوان «طرح ملی گفت و گوی نخبگان» را فراهم نموده است و طی انعقاد یک تفاهم نامه با وزارت کشور موضوع را دنبال نموده است.

وی افزود: در استان خراسان جنوبی سه هئیت اندیشه ورزی نخبگانی «توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری استان»، «تحول در حکمرانی آب، اقلیم و محیط زیست» و «توسعه زنجیره های راهبردی ارزش استان» تشکیل شده است و احکام اعضای این هیئت ها در ایام الله دهه فجر و سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران توسط جناب آقای دکتر قناعت استاندار خراسان جنوبی صادر شده است.

 رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی با اشاره به لزوم همراهی دستگا های اجرایی استان با این هیئت های اندیشه ورزی گفت: با توجه به اهمیت تشکیل هئیت های اندیشه ورزی نخبگانی در  سطوح عالی استان، جلسات متعددی با حضور معاونین استانداری خراسان جنوبی و مدیران کل دستگاه های اجرایی استان که با مسائل کلان مرتبط با این هیئت ها هستند برگزار شده است.

دکتر محمدمهدی ایزدخواه ادامه داد: در هئیت های اندیشه ورزی نخبگانی در جهت مسئله شناسی چالش های پیش روی استان و کشور با توجه به آمایش سرزمین و رفع آنها تلاش می شود و از دانش و تفکر نخبگان در پیشبرد برنامه ها  واهداف استان و کشور به خصوص حضور موثر بنیاد نخبگان استان و بنیاد ملی نخبگان در شورهای استانی، ملی و بین المللی بهره برداری می شود که به تصمیم سازی و تصمیم گیری نهادها در حوزه های تخصصی کمک خواهد نمود.

 رئیس بنیاد نخبگان استان با تاکید بر این که شبکه سازی گروه های نخبگانی ایرانی و غیرایرانی به منظور هم افزایی و تشریک مساعی برای حل مسائل استانی و سرزمینی در هیئت های اندیشه ورزی نخبگانی دنبال می شود افزود: در صدد هستیم مستعدان و نخبگان استانی را برای همکاری و به کارگیری به عنوان دستیاران حکمرانی معرفی نماییم که خود در تربیت حکمرانان آتی کشور موثر واقع خواهد شد.  

رئیس بنیاد نخبگان استان بیان داشت: در هئیت های اندیشه ورزی نخبگانی استان دانشجویان مستعد، اساتید دانشگاه، نخبگان صنعت و جامعه حضور دارند و راهبری این هئیت ها با اساتید دانشگاه که سابقه فعالیت های نخبگانی داشته اند به عنوان دبیر هئیت  اندیشه ورزی می باشد. همچنین  هئیت های اندیشه ورزی نخبگانی استان در همایش ملی گفت و گوی نخبگان که با شعار «خیزش علمی برای حل مسائل کشور» به همت بنیاد ملی نخبگان و وزارت کشور و با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان، احمد وحیدی وزیر کشور، سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد و جمعی دیگر از مسئولان، استانداران و اعضای هیات‌های اندیشه‌ورز از سراسر کشور دوشنبه 18 دی ماه 1402 در وزارت کشور برگزار شد،  حضور داشتند که از دکتر یدالله یعقوبی نژاد برگزیده جایزه دکتر کاظمی آشتیانی و دبیر هیئت اندیشه ورز « توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری استان خراسان جنوبی» به  عنوان  هئیت  اندیشه ورزی نخبگانی برتر کشور تقدیر شد.

دکتر یعقوبی نژاد دبیر هیئت اندیشه ورز نخبگانی توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری استان طی مصاحبه با خبرنگار روزنامه آوای خراسان جنوبی گفت: هیات اندیشه ورز "توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری استان خراسان جنوبی" به بررسی نظام مسائل و ارائه راه حل آن ها مبتنی بر سند آمایش سرزمینی استان می پردازد. خراسان جنوبی استانی با ظرفیت متنابه و منحصر به فرد در زمینه توسعه فناوری و نوآوری در معادن در پنچ لایه ی استخراج، اکتشاف، فرآوری، فروش و تجاری سازی؛ محصولات کشاورزی تبدیلی در حوزه ی الویت دار زرشک، زعفران و عناب؛ گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات و زمینه سازی گسترش هوش مصنوعی و خدمات پشتیبان سایبری در کنار سایر ظرفیت های استان می باشد. در زیست بوم نوآوری و فناوری استان 9 لایه ترسیم شده است که هر یک از اجزاء اصلی در توسعه نوآوری و فناوری نقش آفرینی منحصر به فردی جهت تولید محصولات فناورانه از نهاد سیاست گذار تا شرکت های دانش بنیان و خلاق بنیان، ایفا می نمایند. برش استانی قانون جهش تولید و تولید محصولات قابل رقابت در بازار و تدوین برنامه توسعه اقتصاد دانش بنیان بومی استان خراسان جنوبی از اهداف این هیات اندیشه ورز می باشد. پیش بینی می شود در صورت پیاده سازی اقتصاد دانش بنیان در استان خراسان جنوبی بتوان تاثیر مستقیمی بر روی اقتصاد استان با بهره برداری از دانش و همت فارغ التحصیلان دانشگاهی در کنار خبرگان صنعتی ایجاد نمود. دانشگاه های استان، پژوهشکده ها، پارک علم و فناوری و مراکز تحقیق و توسعه صنعتی خراسان جنوبی به صورت زنجیروار جهت توسعه اقتصاد دانش بنیان در این برنامه به یکدیگر متصل و ایفای نقش می نمایند.

 

 

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 170152
کلمات کلیدی
مدیر خراسان جنوبی
خبرنگار

مدیر خراسان جنوبی

تصاویر