بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/10/13 - 09:50
  • - تعداد بازدید: 188
  • - تعداد بازدیدکننده: 184
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس بنیاد نخبگان استان در جلسه جهاد تبیین دانشگاه صنعتی بیرجند:

فرد نخبه، استعداد و توانایی اش را مانند حاج قاسم یک رزق الهی می بیند

دکتر محمد مهدی ایزدخواه، رئیس بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی در جلسه جهاد تبیین دانشگاه صنعتی بیرجند که همزمان با قرائت زیارت عاشورا صبح دوشنبه 11 دی ماه 1402 در مسجد امام رضا (ع) این دانشگاه برگزار شد، پیرامون موضوع «نخبگان، پیشران پیشرفت انقلاب» صحبت نمود.

رئیس بنیاد نخبگان استان با گرامیداشت ایام 9 دی ماه روز بصیرت و تجدید میثاق مردم با ولایت فقیه و همچنین تکریم مقام والای شهید سلیمانی، سردار جبهه مقاومت  و آرزوی علو درجات برای همرزم شهیدش سید رضی موسوی بیان داشت:  با برداشت آیات قرآن که می فرماید «مّن ٱلمؤمنین رجال صدقواْ ما عهدواْ ٱللّه علیه فمنهم مّن قضى نحبهۥ ومنهم مّن ینتظر و ما بدّلواْ تبدیلا»  و همچنین « ولمّا رءا ٱلمؤمنون ٱلأحزاب قالواْ هذا ما وعدنا ٱللّه ورسولهۥ وصدق ٱللّه ورسولهۥ وما زادهم إلّا إیمنا وتسلیما » می توان به معانی ظریف و آموزنده ای در مورد ویژگی های یک فرد نخبه و مستعد دست بافت.

ایزدخواه بیان داشت: اگر رجال همان فرد سرآمد در جامعه باشد می توان گفت دارای شاخص هایی مانند وفای به عهد، یعنی تعهد به پیمان الهی اش و انفاق رزق استعدادش و ایمان به وعده الهی است. همچنین ویژگی های دیگر فرد نخبه حرکت در مسیر هدایت الهی است، ثبات قدم در این مسیر است، تقویت ایمان و تسلیم بودن است. در حقیقت نخبه یک توصیف ارزشی برای فردی است که دارای استعداد و خلاقیت است، برای پروش استعدادش تلاش می کند و این استعداد را در مسیر هدایت الهی برای خدمت به جامعه و سعادت بشر خرج می کند.

 رئیس بنیاد نخبگان استان افزود: بر اساس این تعریف ما شهید سلیمانی را یک نخبه می دانیم، شهید دکتر چمران را یک نخبه می دانیم، دکتر کاظمی آشتیانی را یک نخبه می دانیم. وجه مشترک این افراد به عنوان نخبه چیست و بیان این ویژگی ها چخ اهمیتی دارد؟ در همین آیات داریم « لّقد کان لکم فی رسول ٱللّه أسوةٌ حسنة»  یعنی جامعه به الگو و اسوه نیاز مند است و اگر پیامبر اسلام اسوه حسنه معرفی شده است، ما باید دیگر الگوهای جامعه را نیز بشناسیم و آنها را برای الگو سازی و تکریم به جوانان مستعد معرفی کنیم نا شهید سلیمانی برای جامعه ما الگو باشد، شهید چمران برای اساتید دانشگاه الگو باشد و دکتر کاظمی آشتیانی برای دانشجویان الگو باشد. البته برنامه های الگو سازی و تکریم در بنیاد ملی نخبگان دنبال می شود تا شأن و مرجعیت مفاخر و سرآمدان جامعه ارتقاء یابد.

ایزدخواه گفت:  هر کدام از سه نخبه ای که از آنها نام برده شد سرگذشت قابل تاملی دارند. شهید سلیمانی جوانی از روستاهای کرمان است که در همواره به دنبال انجام مسولیت و تکلیفش نسبت به جامعه است و در سخت ترین شرایط امیدوارانه و با اطمینان الهی حرکت می کند و به درجه رفیع شهادت نائل می گردد. شهید چمران نیز با کسب درجه ممتاز از دانشگاه کالیفرنیا رهسپار مصر و لبنان می شود و همراه و یاور محرومین و مستضعفین است.  وی پس از انقلاب شکوهمند اسلامی به کشور بر می گردد و در کنار مراد خودش حضرت امام در موقعیت های حساسی مانند موضوع پاوه کردستان، وزارت دفاع و شکست حصر سوسنگرد به عنوان یک نخبه با هوشمندی و ابتکاری که داشت نقش آفرینی می کند. پیام تاریخی امام (ره) پس از شهادت دکتر چمران نکات ارزشمندی در مورد رفتار و منش دکتر چمران دارد.

رئیس بنیاد نخبگان استان بیان داشت: دکتر کاظمی آشتیانی نخبه ای بود که در دفاع مقدس به عنوان یک پزشک حضوری اثرگذار دارد و هوش و استعدادش برای پیروزی جبهه حق و موفقیت اسلام وقف می کند.   دکتر کاظمی آشتیانی همان دانشمندی است که تحقیقات سلول های بنیادی در پژوهشگاه رویان و همچنین ابداع روش های نوین ناباروری مرهون تلاش های اوست. مقام معظم رهبری از ایشان به عنوان «رویش های انقلاب اسلامی» و یک «جهادگر علمی» یاد نموده اند.

ایزدخواه همچنین در این مراسم به وجه مشترک نخبگان و مفاخر کشور اشاره نمود و گفت: این سه فرد نخبه، نخبگی شان را یک رزق و لطف خداوند می دیدند و همواره به دور از هیاهوی دنیا و پست و مقام در حال انفاق این رزق بودند. استعدادهای خودشان را در جاهایی که نیاز کشور بود هزینه می کردند. این افراد ایستایی وتوقف نداشتند و به دنبال ایجاد تحول بودند و پیشرفت جامعه را با پیشرفت خودشان گره زده بودند و خودشان را به عنوان یک فرد نخبه از جامعه جدا نمی دیدند. این دانشمندان معرفت دینی را بالاتر از معرفت علمی می دانستند  به طوری که با معارف قرآن و اهل بیت انس والفت داشتند. با قاطعیت می شود گفت این افراد سرآمد اعتماد به نفس خودشان رررا به جامعه تزریق می کردند و روح امید و انگیزه را برای حرکت  می دمیدند. در حل مسائل کشور، مسائل علمی، مسائل منطقه به دنبال راهکار و ابتکار بودند.  همت بلند داشتند و نقش سرنوشت ساز خودشان برای آینده کشور را با بصیرت و هوشیاری ایفا می کردند. در سخت ترین شرایط به تاسی از آیاتی که اشاره شد به ایمان و اراده شان افزوده می شد. 

رئیس بنیاد نخبگان استان در پایان این جلسه به تشریح فعالیت های بنیاد ملی نخلبگان در راستای زمینه سازی برای اثرگذاری نخبگان و صاحبان استعدادهای برتر پرداخت.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 169056
کلمات کلیدی
مدیر خراسان جنوبی
خبرنگار

مدیر خراسان جنوبی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید